קניית אוצר בית דין באשראי

השאלה:

מדוע יש אומרים שעדיף לקנות פירות קדושת שביעית של אוצר בית דין באשראי, שהרי אם משלמים רק על העבודה אין פה בעיה של קנייה ומכירה (כמו ששוקלים את הפירות)?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

כידוע התשלום באוצר בית דין הוא לכסוי הוצאות, ועל כן הכסף לא שייך בקדושת שביעית. אולם יש החוששים וסוברים שאפילו באוצר בית דין יש איסור קניה ותשלום ותפיסת הדמים בקדושת שביעית ועל כן הם אומרים שעדיף לשלם באשראי, אמנם מהיות טוב אפשר להחמיר ולהשתדל לקנות באשראי, אבל זה לא לעיכובא.

שבוע טוב וחודש מבורך
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום