רשימה של כל מוצר והיתרו

השאלה:

האם אפשר לקבל רשימה של כל מוצר והיתרו? למשל עגבניות -זריעה לפני שמיטה או תפוחים גידול שישית...

לפני 7 שנים הייתי מתקשר עליך לשאול אותך כל דבר. אני לא רוצה לסמוך על היתר מכירה אפילו לחומרה ורוצה לדעת איזה מוצרים משווקים כהיתר מכירה לחומרה.

אגב אני רואה שהתחלף המספר פלאפון של הרב -אפשר לשלוח לי שוב?

תודה, חיים

התשובה

הרב דוד אייגנר | תשרי תשע"ה

ב"ה

שלום וברכה

אינני יודע לאיזה רב התכוונת, על כל פנים התוצרת באוצר הארץ היא כדלהלן:

א. הפירות שמשווקים באוצר הארץ, בשלב זה של העונה כולם בלי יוצא מן הכלל הם פירות שישית, הפירות שישווקו החל מניסן- אייר יהיו קדושים בקדושת שביעית, במטעים אלו לא תתבצע היתר מכירה.

ב. הירקות המשווקים בשלב זה של העונה הם ירקות מזריעת שישית, שגדלו בגבולות עולי מצרים או ירקות מאיסום (ירקות קשים כגון תפו"א, גזר, בצל, בטטה).

ג. כשירקות אלו ייגמרו, ימכרו את השטח בהיתר המכירה (למרות שיש הרבה שמקילים שאין צורך בכך).

ניתן למצוא את כל הנתונים האלו באתר האינטרנט של אוצר הארץ.

בברכת התורה והארץ,

דוד אייגנר

מכון התורה והארץ

שאלת המשך

תודה

הכוונה שלי היתה לרב יהודה אמיחי

בכל אופן איך אפשר לזרוע בשטח עולי מצרים הרי כתוב לא נעבד? אמנם לפי החזון איש מבוסס על הרמבם אין איסור ספיחים בשטח של עולי מצרים אבל מי מתיר לזרוע?!

בנוסף מי קבע גבולות עולי מצרים?

בברכה, חיים

תשובה

ב"ה

שלום וברכה

לכן בעולי מצרים כדי שיהיה אפשר לזרוע שם מוכרים את השטח בהיתר המכירה.

גבולות עולי מצרים נקבעו גם על פי מסורות בזיהוי של נחל מצרים, ועל פי מספר חוקרים כגון הרב יוסף שוורץ שהיו בקיאים גם בגאוגרפיה וגם בהלכה.

ברכת התורה והארץ,

דוד