גידול ירקות בגן ילדים בשנת השמיטה

השאלה: שלום רב, בני בן ה-3 לומד בגן עירייה חרדי, הגננות בגן זה ובגן המשך (גיל 4) רוצות לדעת מה האפשרויות שלהן בכל הנוגע לגידול ירקות בגינת הגן בשנה הבאה שהיא שנת שמיטה, אשמח לקבל עבור הגננות הוראות איך ניתן ללמד את הילדים את מה שלומדים כל שנה- אך תוך כדי הקפדה על הלכות שמיטה. תודה רבה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ג' אדר תשפ"א 12:50

שלום

 בשנת השמיטה אסור לזרוע ולשתול באדמה ולא בעציץ שאינו נקוב

אך לצורך למידה מותר לזרוע ולשתול בתוך עציץ לא נקוב המונח בבית (כגון חממה , או כל מקום מקורה עם דפנות)

 מצורף קישור מדריך שמיטה לגן הנוי  שמסביר מה מותר ומה אסור בשמיטה ,וכיצד ניתן וראוי להיערך כבר עכשיו בשנה השישית  מדריך שמיטה לגן הנוי

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי