גיזום פרחים נובלים

השאלה: בע"ה שלום אחרי בקשת המחילה, האם מותר להוריד פרחים נבולים מצמחים בגינה. המטרה לשמור על הנוי. ראיתי תשובה באתר של הרב סוכובלסקי שאוסרת כי זה גורם צימוח פריחה חדשה. אני עושה זאת כי המצב כעת גרוע ולהסיר את המכוער? כל טוב אבישי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ז תשרי תשפ"ב 22:29

בס"ד

שלום וברכה

בסתם פרחים נבולים אפשר להוריד אם אמנם נעשה לנוי והגוזם לא יודע כיצד גוזמים להצמחה, אמנם אם גוזם להצמחה הדבר אסור, לכן בורד עדיף שילד או אדם שאיננו מכיר את צורת הגיזום הנכונה הוא שיגזום כדי שלא יהיה למטרת הצמחה. כבר אמרו חז"ל לעניין זומר ענף "הלב יודע אם לעקל עם לעקלקלות", ולכן אפשר לגזום ענפים יבשים כשהפעולה לא נעשית על ידי "בעל מקצוע" אלא אדם פשוט שאיננו מכוון להצמחה.