גינה בבית חדש

השאלה: אני לא יודע באמת למי להפנות את השאלה. ב"ה סיימתי לבנות בית. ואני רוצה לסדר את הגינה. בשלב ראשון שמתי סומסום על מנת לעשות דשא סינטטי עד למרחק של חצי מטר מהקיר של השכן. באזור זה (של החצי מטר) אנו רוצים לשים אדמת חמרה על מנת שבעתיד נוכל לשתול שם עצים. הבנתי שיש בעיה לשים חמרה כי יש בזה משום הכנה (מצד השמיטה כמובן). על זה יש לי מספר שאלות אודה לתשובות בהקדם האפשרי. 1. אני לא רוצה למלא את החלל של החצי מטר בסומסום כי יש לי בעיה להוציא את זה אחר כך ומאידך אני לא רוצה להשאיר את החלל הזה פתוח זה מסוכן לילדים. (או לכל הפחות דורש זהירות מרבית). האם ניתן בכל זאת למלא בחמרה - בבחינת שנכון לעכשיו כל המטרה היא למלא את החלל ולא ליצר קושי לאחר השמיטה בהוצאת הסומסום. 2. האם במידה ואני אכסה את השטח כולו (כולל החמרה) בדשא סינטטי - זה מקל ברמה ההלכתית לשים את החמרה. 3. האם יש צורך לשים את החמרה על ידי גוי ? תודה רבה. אלעד

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | א' סיון תשפ"ב 20:57

שלום וברכה

ישנן מספר אפשרויות : 1. למלא אדמה (מדוע חמרה ? עדיף בד"כ אדמה מקומית) ולפרוש עליה דשא סינטתי כמו בשאר השטח 2. למלא אדמה באופן גס, כך שניכר שלא ניתן לבצע שתילה אלא רק למניעת מיפגע אפשרי. 3. לגדר את השטח המדובר ולבצע את הגינה לאחר השמיטה.

בכל מקרה אסור למלא אדמה גננית ולישר באופן שזו הכנה לשתילה.

בברכה

מוטי שומרון