גינה קהילתית בשמיטה

השאלה:

ערב טוב, אני גרה בכפר סטודנטים שבמסגרתו אנו מקימים גינה קהילתית בשכונה. אנו מנסים להתחיל אותה תוך היערכות לקראת שנת השמיטה בשנה הבאה. אנו תוהים על ענייני שתילה וטיפול בגינה בשנה הבאה- כיצד נכון להיערך לשמיטה, כבר השנה? וכן מבחינת התנהלות בשנת השמיטה עצמה- מה מותר לעשות בגינה קהילתית (השייכת לעירייה)? האם מותר ששכנים ערבים יעבדו בגינה? תודה רבה!

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ' טבת תשפ"א 12:53

ב"ה

שלום וברכה

ישר כח על החשיבה כעת להתכונן כראוי לשמיטה, יש לנו על כך מספר חומרים, אני מצרף קישור להרצאתו של האגרונום מוטי שומרון על פעולות ההכנה המתאימות:

הרצאה מוטי שומרון

וכן יש חוברת הכנה לגן הנוי מצו"ב קישור: הכנה לגן הנוי.

ככלל, בגינה אין לעשות שתילות וזריעות חדשות בשמיטה, אלא מותר רק לתחזק את הקיים.

לגבי שכנים ערבים, מכיוון שהאדמה שייכת לעירייה= בעלות יהודית, אסור לאפשר להם לשתול ולזרוע.

בברכה

דוד

אם אתם צריכים פרטים נוספים, ניתן ליצור קשר גם בווטסאפ 052-6071159