דגימות קרקע בשמיטה

השאלה: אני סטודנט בפקולטה לחקלאות והמחקר שלנו מתבצע במטע אבוקדו באזור עכו. 1. במסגרת המחקר אני נדרש לקחת דגימות מהקרקע (עד לעומק 90 ס"מ) לצורך אנליזה שלה? האם זה בעייתי בשמיטה? כמובן שאין צורך חקלאי ישיר בחפירה והיא סתם מזיקה להתנהלות המטע מזווית המבט של המגדלים. 2. האם מותר לחפור בקרקע לצורך דיגום שורשים בעומק 40 ס"מ? כמובן שאין צורך בחפירה ודיגום השורשים פוגע בעץ. 3.האם יש משמעות לכך שהקרקע נמכרה לגוי באמצעות 'היתר מכירה'? תודה ושבת שלום ומבורכת.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ב' חשון תשפ"ב 16:54

כיון שמדובר בקרקע בהיתר המכירה אפשר לבצע את הדגימות , היות והמטרה אינה  הצמחה , אלא טכנית ואין זו הדרך לעיבוד קרקע.