הודי השוכר בית עם גינה מגוי, האם מותר ליהודי לבצע בקרקע(בגינה) פעולות האסורות בשמיטה?

השאלה:

גמר טוב. יהודי השוכר בית עם גינה מגוי, האם מותר ליהודי לבצע בקרקע(בגינה) פעולות האסורות בשמיטה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ג תשרי תשפ"ב 10:34

שלום

היתר עבודה בקרקע של גוי (היתר מכירה ) הוא היתר דחוק בשעת הדחק לחקלאים המסתמך על דעות יחידאיות  (דעת ספר התרומה שקדושה שניה בטלה, ודעת תוס' הסוברת ששביעית דרבנן, פירות הגוי מותרים ואף מותר לעבוד בקרקעו).

אך כגינה פרטית ודאי שאין להסתמך על היתר זה . ואין לעבוד בקרקע השייכת לגוי.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי