הורדת חלקים יבשים בפרחים שצורך שמירת נוי הגינה

השאלה: יש לי חצר פרטית ובה גינת פרחים. במהלך השמיטה נובלים חלק מהפרחים, ורציתי לקוטפם לצורך נוי (יפה יותר כשלא נשארים פרחים יבשים על הצמח) אך קטיפת הפרחים היבשים מאיצה את צמיחת הפרחים החדשים (נקח את פרח הגרניום לדוגמא) ואני חושש לאיסור זמירה. אני גם מרגיש על עצמי שלמרות שאני קוטף ע"מ להוריד את הפרחים הישנים יש בי גם רצון שזה יצמיח את הפרחים החדשים. האם מותר לי לקטוף את הפרחים הנבולים בשנת השמיטה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ח חשון תשפ"ב 9:26

שלום

 הורדת חלקים יבשים והשארת שארית יבשה שלא תרד .דהינו חיתוך באיזור היבש ולהשאיר מעט חלק יבש ולא לחתוך ולא עד החלק הירוק החי מותרת.  כי בחיתוך חלק יבש והשארת שארית יבשה אין עידוד צמיחה .

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי