הכנה לשמינית

השאלה: שבוע טוב ובשורות נחמה, ציפיתי לשמוע תשובות לשאלותיי בצפייה בכנס האחרון, אך הוא לא צולם... שאלותי: חשבתי לגדל חלקת תירס בגינה, מייד לאחר ראש השנה. האם מותר היום לזרוע תירס בקלקר במצע מנותק על מנת להעביר לאדמה בצום גדליה? והאם ישנן אילו עבודות הכנה המותרות באדמה מהיום, כגון לחרמש עשבים יבשים ולהפוך ולתחח את האדמה בצורה ראשונית? תודה רבה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י' אב תשפ"ב 23:51

שלום וברכה

עקרונית מותר לגדל את התירס כעת במצע מנותק, אך עדיף שלא לעשות כן בשמיטה.

אין לבצע כל עבודות של הכנת הקרקע לזריעה בשמינית.