העברת עציץ

השאלה: שלום רב, רציתי לדעת האם אני יכול להוציא צמח שנמצא בעציץ נקוב על האדמה וללא גג (השורשים לא יצאו מהחורים של תחתית הדלי) ואיכשהו להעביר אותו לבית אחר? ענו לי בעבר, כי ניתן לשים אותו בשקית, ושישאר עטוף בחלקו התחתון עד סוף השמיטה. אך דבר זה תמוה לי מאוד. משום שאם כך, למה לי לא לקחת כל צמח שנמצא בגינה מלכתחילה ולהעביר אותו לאזור מקורה, עם צלחת מתחתיו, או לעטוך את כולו בניילון, ואז להעביר לבית החדש? נשמע לי פיתרון פשוט מדי.. דבר שני, שלוחות הצמח שלא השרישו באדמה, ועדיין יונקות מצמח האם - האם ניתן לתלוש אותן ולהעביר לבית לתוך כוס מים שישרישו עוד?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ו סיון תשפ"ב 22:58

בס"ד

שלום וברכה

להבנתי יש לך שתי שאלות.

א. האם אפשר להעביר  צמח שבעציץ נקוב על האדמה וללא גג לתוך הבית? התשובה: היא שאפשר להעביר את העציץ לבית. ראוי להעביר כשיש עטיפה סביב העציץ עד הכניסה הבייתה ואז להסיר את העטיפה ולהניחו בבית.

ב. לנתק שלוחות שלא השרישו באדמה ולהכניסם לכוס מים שבבית? אפשר לעשות כן, למרות שבתאריך שאנו נמצאים ג' חדשים לפי סוף השמיטה, לא הייתי נוגע עד סוף השמיטה ואז עושה את הפעולה הזאת. אבל אם יש צורך לעשות כעת - הדבר אפשרי.

שבוע טוב