העברת שתיל מעציץ לעציץ גדול יותר

השאלה: בוקר טוב, האם מותר להוציא שתיל שגודל במצע מנותק לעציץ אחר שגם במצע מנותק ? האם שתיל שגדל בעציץ בתוך בית על הרצפה נחשב כמצע מנותק ? תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ז' חשון תשפ"ב 13:27

בס"ד

שלום וברכה

כנראה שאלתך היא האם מותר להעביר מעציץ שאינו נקוב לעציץ שאינו נקוב אבל בעציץ השני יש יותר אדמה שיכול לגדול יותר טוב.

א. אם זה בבית הפעולה אפשרית.

ב. אם זה לא בבית יש לאסור, אלא א"כ בעציץ הראשון הוא לא יכול לחיות ואז זו פעולת הצלה בעציץ השני, והרי זה כאוקמי ואיסור דרבנן (שתילה בגוש ועציץ שא"נ) שהתירו, אבל אם זה לא פעולת הצלה אין לעשות העברה לעציץ גדול יותר אפילו שהוא לא נקוב.