העברת שתילים במשאית

השאלה: מותר לנהג משאית להוביל עצים ממשתלה לשטח החקלאי בשמיטה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ' תשרי תשפ"ב 1:06

בס"ד

שלום וברכה

אם יש למשתלה היתר מכירה אין בעיה הלכתית. למרות שלדעת הרב קוק והרבה אחרונים אסור לעשות ד' מלאכות כולל זריעה גם לאחר היתר מכירה, אבל לעניין נטייעה יש מחלוקת ויש מקילים, לכן השותל איננו מחויב לפסקי הרב קוק ויכול לסמוך על ששטות המתירות נטיעה בשביעית לאחר היתר מכירה.

אם אין ידיעה על הקונה האם עשה היתר מכירה,  יש להסתמך על כך שרוב אדמות המדינה מכורות לגוי, ואפשר להעביר במשאית.

מועדים לשמחה