זרעי ירקות

השאלה: שלום רב ברצוני לרכוש שתילים של פרחי נוי וכן זרעי ירקות (כדוג': מלפפונים, עגבניות וכדו') ע"מ לשתול אותם בגינה. האם אפשר לרכוש זאת מחנות אקראית או שמכיוון שאנו לאחר שנת שמיטה יכולה בעיה בנושא? (האם בשלב זה של השנה יש חשש ששתילים.זרעים אלו מקורם בזריעה אסורה בשמיטה? אם כן, האם אסור לקנותם?) תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ג אדר תשפ"ג 19:35

בס"ד

שלום וברכה

בשלב הזה של השנה יש כבר פרחי נוי חדשים וכן זרעי עגבניות, אתה יכול לרכוש בכל מקום, ואפילו אם זה זרעי שביעית אין בהם איסור ספיחים שלא גזרו אלא הנאכלים וזרעי ירקות לא עומדים לאכילה אלא מגדלים במיוחד לזרעים, כמו כן הזרעים שמוכרים אין עליהם כל ממשות של עגבניה ואין בהם דין תרומה (תרומות פי"א) וכן לעניין שביעית (פ"ה הכ"א) אין בהם קדושת שביעית.  כמו כן הספיחים לא נאסרו בהנאה ובייחוד כאן שזה יגדל מהאדמה ביחד עם הספיח. על כן אפשר לקנות סתם זרעים וגם בפרחים אין כעת איסור.