חולה בבית חולים

השאלה: שוב שלום לכבוד הרב יהודה עמיחי שליט"א, עיינתי באות כג' להערות בענייני שביעית במעדני ארץ. מניין לכבוד הרב לומר שמיירי שם גם בירקות שנזרעו בשביעית האסורין בספיחין לדעת השוללים את היתר המכירה? האם לא מסתבר יותר לומר שמיירי שם רק לגבי פירות האילן דווקא או לגבי ירקות שנזרעו עוד בשישית? צבי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ז תשרי תשפ"ב 23:06

בס"ד

שלום וברכה

התשובה לא הייתה בבית מלון אלא בבית חולים, צוטטה בערכי רפואה  ח"א עמ' קמו, על פי מה שכתב בישועות משה (סי' ז אות ב, הובא במנחת שלמה ח"א סי'נ) שבשדות גדולים אין ספיחים, שמא יזרע בסתר, ועל כן כתב: "במקום הדחק כגון חולה השוכב בבית חולים שמקבל אוכל הכולל ירקות ותבלינין מסוג זה, מותר לו לאכלם אעפ"י שאינו סומך על היתר מכירה". ובכך גם מיושבת השאלה ששאלת כיצד התירו ספיחין.