חסה שכתוב עליו: "אוצר הארץ וכו' תוצרת מגידול מפוקח שבחממות בגבולות עולי מצרים", האם יש לנהוג בהם קדושת שביעית?

השאלה:

חסה שכתוב עליו: "אוצר הארץ וכו' תוצרת מגידול מפוקח שבחממות בגבולות עולי מצרים", האם יש לנהוג בהם קדושת שביעית? האם חממות היינו מצע מנותק? תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ג תשרי תשפ"ב 10:59

שלום

כל שלא רשום קדושת שביעית , אין בהם קדושת שביעית

גידולי עולי מצרים הכוונה בקרקע ובחממות שנמכרו לגוי בגבולות עולי מצרים שהיתר מכירה באזורים אילו היא יותר קלה וכן לכו"ע שאין באיזורים אלו גזרת ספיחין והירקות מותרים באכילה לכו"ע. וכן  כאשר הגידולים בחממות יש עוד צדדים להקל.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי