יבול שגדל בשביעית איזור עין יהב

השאלה: נהג משאית שעובד איתי נסע לעין יהב ליד אילת להביא מהמפעל אבטיחים וגמבות לשוק הסיטונאי, הביאו לו כמה אבטיחים וגמבות בשבילי. האם חייב בתרומות ומעשרות? מה הדין לגבי שנת שמיטה? ואיך אני אמור לנהוג עם הפירות האלה במידה וצריך לעשות מעשר?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ז' אייר תשפ"ב 0:16

יבולב"ה אור לז' אייר עשרים ושתים למטמוני"ם שנת השבע ה'תשפ"ב

שלום וברכה,

מתוכן השאלה ניתן  להבין שהוא מביא אביטיחים וגמבות מבית האריזה תוצרת חקלאית למרכז הארץ, והיבול גדל באיזור עין יהב. והשאלה מה הדין של התוצרת?

א. אם יש אישורים שזה גדל על פי היתר מכירה, ויהודי קוטף בעצמו - מפרישים מהיתר מכירה הפרשת תרו"מ ללא ברכה.

ב. אם נוכרי קוטף מהיתר מכירה - פטור מתרו"מ.

אם זה לא גדל על פי היתר המכירה יש לפירות דין קדושת שביעית מחמת הספק, אך מותר לאכול כי אין שם איסור ספיחין.

אם קיים ספק מה מקור היבול: ניתן להסתמך על הרוב שזה היתר מכירה.

שבוע טוב

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב