כיסוח דשא גבוה

השאלה:

קראתי את התשובות לגבי אופן כיסוח הדשא בשמיטה. ראיתי שצריך לכסח כל תקופה כדי שהדשא לא יהיה גבוה ולא נכסח שורשים ונגרום לצימוח שאסור בשמיטה.

לא כיסחתי את הדשא שלי כחודש ורוב הדשא בגובה נמוך אבל יש מקומות ששם נפלו הרבה מים והדשא גבה מאוד (עד כחצי מטר). האם מותר לי לכסח עכשיו כאשר כל מטרתי שהדשא יהיה יפה ונוח לשבת ואין מטרתי לגרום לצימוח והתפשטות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

באופן עקרוני הדבר מותר, אלא שיש להבין האם אי אפשר לחכות עוד כחודש (אחר ר"ה) על מנת לכסח, בכל אופן אם הדבר חשוב ולא נעשה להצמחה אפשר להקל, בכל אופן להשתדל לכסח בגובה של המכסחת.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי