כמות יין שמותר לקנות מאוצר בית דין , כמות שנתית או כמות שמיועדת לשימוש עד זמן הביעור (פסח)

השאלה: שלום וברכה. האם נכון יהיה לקנות כמות גדולה של יינות בקדושת שביעית כרגע או שעדיף לקנות רק אצ הנצרך בשל חובת הביעור שמתקרב זמנו? ב. מתי זמן ביאור אתרוג ( ריבת אתרוגים)? תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ו' אדר תשפ"ג 11:04

שלום

מותר  לבצור ולהכין יין כמות של חמש עשרה כדי יין שהמשמעות ההלכתית של כמות זו היא 'כמות לא מסחרית' - כמות שנתית, שהרי דרך  להכין יין פעם בשנה (יש בציר אחד עונה אחת) ואדם מכין בפעם אחת כמות לשנה.

ורק שימוש בפירות שביעית בצורה שנראה שעומדת לסחורה אסור.

לכן מותר לקנות מאוצר בית דין כמות לא מסחרית דהינו כמות לשנה . (ראה עוד שו"ת משנת יוסף ח"ג סי' לב) וכשיגע זמן הביעור יכול יפקיר את הנשאר ויכול לזכות מחדש.

זמן הביעור באתרוג  הוא חודש אייר תשפ"ג  ראה טבלה לוח קדושת שביעית

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי