לחם אוצר הארץ

השאלה: שלום הרב. אני משתדל מאוד לאכול רק אוצר הארץ. הלחם שקונים אותו בסופר הוא אוצר הארץ או יבול חו"ל? ואם הלחם הוא יבול חו"ל איך אפשר לאכול לחם שקדוש בקדושת שביעית? אם בכללי אין מסוג הפרי הזה קדושת שביעית, יש רק או יבול שישישת או יבול חו"ל מותר לכתחילה אכול אותו גם למהדרים באוצר הארץ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ז כסלו תשפ"ב 19:46

בס"ד

שלום וברכה

הקמח בארץ בכל השנים הוא קמח יבוא ולא קמח ארץ ישראלי שהוא מיוצא. יש בארץ קמח תוצרת הארץ ביחוד  בקמחים מלאים ומיוחדים. ברור שאין לחמים של אוצר הארץ.