לימונים בשמיטה

השאלה: שלום כבוד הרב. אני גר בבית שמש, בגינתנו עץ לימון נראה שהפירות בעץ מעורבים פירות שביעית עם פירות שמינית- בפריחה מהפריחה שהייתה בסביבות סוכות. חברי שגר בבית שמש טוען שעם תום השביעית הוריד את כל הפרות בעץ במטרה להבדיל בין השנים וכעת הפרות שבעץ שלו קטנים וירוקים כך שלא יכול להיות פירות שמינית בשלים וגדולים. אני מאוד מבולבל כי איני יודע כיצד לנהוג בפירות האם קדושת שביעית או לעשר מעשרות שמינית בינתיים אני משתדל לקחת בכל קבוצה של לימונים שאנו קוטפים לימון בשל קטן. לעשר בלי ברכה ולנהוג בכל קדושת שביעית. האם אני נוהג כהלכה? או שיש פתרון אחר? תודה רבה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"א שבט תשפ"ג 8:21

שלום וברכה

הלימונים שעל העץ שהם בשלים , גדולים וצהובים כעת, שייכים לשנה השביעית וקדושים בקדושת שביעית.

בברכה

מוטי שומרון