מלוי גליל קומפוסט

השאלה: לאורך השנים האחרונות אנו משתמשים בזבל האורגני להכנת קומפוסט בתוך מיכל גלילי היושב ישירות על הקרקע. רציתי לשאול האם מותר להמשיך למלא את המיכל גם בשנת השמיטה (מדברים שאינם קדושים). האם זה דומה למובא ברמב"ם לעניין הוצאת זבלים, שם בפרק ב הל' א' מובא שאם היה לו דבר מועט מוסיף עליו והולך ולכן נוכל להמשיך למלא את המיכל? אולי ראוי לציין שעיקר מטרת הכנת הקומפוסט היא להיפטר מהזבל ולא השימוש בתוצר, אם כי ייתכן שנשתמש בו מתישהו. תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ז' תשרי תשפ"ב 10:51

בס"ד

שלום וברכה

מותר למלא, אסור לזבל, מותר לעשות משפלות של זבל אבל לא פיזור. לכן אין בעיה הלכתית במילוי המיכל.

כתיבה וחתימה טובה