מעשרות מאתרוגים שנקטפו אחר השמיטה

השאלה: פרדס אתרוגים שהופקר לטובת השמיטה וקטפו אחרי השמיטה אחרי ראש השנה האם צריך הפרשה תרומות ומעשרות לחומרא בתר לקיטה או כיוון שהיבול מופקר אין צריך

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כ"ה תשרי תשפ"ג 13:17

ב"ה

שלום וברכה וכל טוב

בכל פירות השביעית אף אלו שנקטפו בשנה זו אחרי שעברה השמיטה יש בהם קדושת שביעית והם פטורים מהפרשת תרומות ומעשרות, כי בעצים הולכים אחר תחילת הגידול שהייתה בשמיטה.

לעומת זאת באתרוגים למעשה הולכים גם אחר הלקיטה וגם אחר החנטה.

לכן למעשה, אף שהפירות המדוברים הופקרו מחמת שהם גדלו בשביעית, עדיין חלה חובת תרומות ומעשרות אף על המעט שגדל בשמינית.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב