משתלה בחממה ועציץ שאינו נקוב

השאלה: ב"ה שלום הרב האם חממת רשת נחשב לבית בהגדרה, לצורך הכנת ייחורים בשמיטה ? מגשי היחורים מונחים על שולחנות רשת בגובה 1 מטר מעל גובה פני הקרקע ומצויים. יחורים אלו נועדים למוצאי שביעית בברכה אברהם דהאן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ג תמוז תשפ"א 18:15

בס"ד

שלום וברכה

א. צריך שיהיה בגג לפחות 50% חומר, צריך לבדוק בכל רשת בפני עצמה. (זה לא רשת 50 מ"ש).

ב. צריך להניח על הקרקע יריעות פוליטלן אטומות שהן מהוות מצע מנתק, ואז אפשר להתיר כשיש גג מעל השלחנות. ובכו"א הפוסקים כתבו לדאוג שגוי הוא שיעשה את השתילה.