ספיחין

השאלה: שלום , בגינה צמחו בשנת שמיטה אפונה ריחנית ותורמוס מזרעים שנשארו על האדמה משנה ששית. האם אפשר לאסוף את הזרעים של השנה כדי לזרוע אותם בשנה השמינית?

התשובה

הרב דוד אייגנר | ד' תמוז תשפ"ב 16:05

ב"ה

שלום וברכה

הכלל הוא שצמח שנאסר משום ספיחין, הזרעים של גם כן אסורים בהנאה, אלא אם כן מדובר בזרעים שאינם אכילים, שאז לא חל עליהם איסור זה.

לכן, אפונה ריחנית = טופח ריחני מכיוון שהזרעים לא מיועדים לאכילה אין בהם ספיחין ומותר ליהנות מהזרעים, התורמוס הוא מין אכיל  ולכן אין לאסוף את זרעיו (אלא אם כן מדובר במין שאינו אכיל ואז דינו כטופח).

בברכה

דוד