ספק ספיח

השאלה: שלום! שתלנו תותים לפני השמיטה. ממש לפני, באלול. מאז קצרנו יבול תותים קטן, השיחים התייבשו ואח״כ הגינה התכסתה בהמון עשבי פרא ככה שהיה קשה לראות מה הולך שם… עכשיו יש לנו שיחי תותים מהממים, ואני לא יודעת אם מותר לאכול מהם או שהם ספיחין. איך אדע אם זה אותו צמח או חדשים שהזריעו את עצמם מהתותים? תודה, עדינה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ב' אייר תשפ"ב 23:11

בס"ד

שלום וברכה

מתוך ברור שערכתי עולה שיש סבירות גדולה שאלו שתילים הישנים שהתחדשו, ועל כן נראה שיש כאן ספק ספיחים, וממילא בספק ספיחים שהוא גזרת חכמים אנו הולכים לקולא, ולכן נראה שאפשר לאכול את התותים בקדושת שביעית.