עבודה במשתלה שמיטה

השאלה:

שלום, אני עובד במשתלה לגידול צמחי גינה בכפר רות, רוב הגידול נעשה על פלריג בתוך בתי רשת. השאלה - האם יש איזשהו פיתרון לגבי העבודה בשנת השמיטה, בייחוד לאור העובדה שהצמחים שאנחנו מגדלים מיועדים לשתילה? בכבוד רב, אוריה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ח' טבת תשפ"א 13:11

בס"ד

שלום וברכה

א. יש לברר האם הפלריג מחלחל או אטום. בכו"א אם הוא אטום הדבר פשוט להתר. כיוון שזה גידול בעציץ שאינו נקוב בבית שיש מקום להקל בכך.

אם הפלריג לא אטום כאן צריך לדעת את הפרוט של המלאכות, וכן האם אפשר לשים פלריג אטום תחת זה שאינו אטום.