עולי מצרים

השאלה: מועדים לשמחה!! שאלה על ירקות עלים של חברת חסלט בשמיטה מה ההבדל בין 1. ערבה דרומית- עין יהב( בדץ) 2. מזרחית לנחל ערבה(ירוק מן הטבע) 3. גבול עולי מצרים(אוצר הארץ) ומי מהם מוסכם יותר לדעת הפוסקים? תודה רבה!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ' תשרי תשפ"ב 1:13

בס"ד

שלום וברכה

1. לדעת העדה חרדית עין יהב מוגדר כחו"ל, ולכן אפשר לעבוד שם ולקנות משם ובייחוד שהכל בבית (חממה).

2. מזרחית לנחל זה בדיוק כפי סעיף 1.

3. עולי מצרים זה נגב מערבי, בדיוק לפי הקו של תבואות הארץ, שמתח קו מאשקלון לעין קדש (קדש ברנע). כל הנמצא ממערב  לקו זה כלול בעולי מצרים ומזרחית הוא עולי בבל. הופיע גם במשנת יוסף (שו"ת ח"א וח"ב). לדעת הגר"ש ישראלי זצ"ל שטח זה הוא חו"ל לגמרי.

4. שאלת המוסכמות היא שאלה אישית אבל הרבה מאד מגדולי ישראל הכריעו שעולי מצרים זה על פי תבואות הארץ ואדמת קודש.

מועדים לשמחה