עץ מנגו בשמיטה

השאלה: שלום רב מוטי יש לנו עץ מנגו שנטענו לפני כשנה וחצי. העץ יוצר לפני כ3 שנים. האם ניתן לחשב לפי שנת ייצור? במידה ולא. מכיון שלאניתן לאכול את הפירות האם ניתן לקצוץ את הפרחים? האם ניתן לקצוץ ענפים נמוכים לצורך עיצוב עתידי? אם יהיו פירות מה לעשות איתם? תודה רבה ושבוע טוב צחי

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ז' אייר תשפ"ב 14:19

שלום וברכה צחי

1. עליך לדעת בוודאות באילו תנאים בדיוק העץ גדל בכל השלבים. היות וכנראה שאינך יודע , עליך למנות שנות ערלה משעת נטיעתו אצלך.

2. אסור לבצע בעץ כל פעולת הצמחה כולל הורדת פרחים שגורמת לחיזוק העץ ועיצוב.

3. אם יהיו פירות יש לשים שלט שהפירות ערלה ואסור לאכלם. אם יש חשש שמישהו יאכל, מותר להסירם.

בהצלחה

מוטי שומרון