עקירת עשבייה שמתחדשת

השאלה: ב"ה שלום וברכה לכבוד הרב, בנוגע לניכוש עשבים בשביעית: כאשר ישנם עשבים הסוגרים על שתיל פרח קטן באופן המאיים לפגוע בו, וניתן לכסח בלבד ללא עקירה מהשורש, אלא שאז העשבים יחזרו לצמוח וביתר שאת: א. האם חובה לכסח מלמעלה שוב ושוב, או שניתן לנכש מהשורש? ב. אם אפשר, האם עדיף לנכש פעם אחת מהשורש ואח"כ לרסס בריסוס מונע נביטה? תודה תודה

התשובה

אגרונום יהודה הלר | י"ד חשון תשפ"ב 10:02

שלום וברכה,

במצב שיש עשבייה שמזיקה לצמח-

אם מדובר בעשבייה חד שנתית שכיסוחה ימנע את הופעתה בהמשך, זה הפתרון העדיף. לדוגמא עשבייה קיצית שכבר לא תתחדש בחורף. במצב שמדובר בעשבייה שמתחדשת במהירות, מותר לעקור כדי למנוע נזק.

במידה ומדובר בדגניים, ניתן לרסס אותם בקוטל דגניים וזהו הפתרון העדיף.

אכן, עדיף לרסס אחרי העקירה מונעי הצצה. חשוב לדעת שגם מונעי הצצה יכולים לפגוע בצמח קיים, וצריך להכיר את החומרים ודרך השימוש בהם.