פירות בשמינית

השאלה:

שלום, יש לי עצים מתשע"ח :לימון , ליצי, תפוח ,לימון סיני ,ותפוז סיני. ללימון לתפוז סיני וללימון סיני יש כרגע פירות על העץ. ואני לא יודעת מתי הפירות חנטו. הליצי והתפוח ממרמלשטיין (תשעח) והאחרים נשתלו בגינה שלי בתשעח ממשתלה ללא השגחה. 1. האם הפירות שעל העצים האלה עכשיו מותרים? או שחלה עליהם קדושת נטע רבעי עדיין? 2. מה דין הפירות שיגדלו השנה? 3. קדושת שביעית אני מניחה שיש לפירות שכרגע על העץ..? אם אני צריכה לחתוך את הענפים בגלל בניית הסוכה, מה דין הלימונים שעל הענפים? מותר להשתמש? 5. אשמח להסבר קצר כיצד יש לנהוג בהם ( צריך לעשר וכד?) תודה וגמר חתימה טובה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"א תשרי תשפ"ג 13:50

שלום וברכה

1. הפירות שעל העצים קדושים בקדושת שביעית

2. הפירות כבר אינם נטע רבעי

3. הפירות שיחנטו השנה יהיו רגילים וחייבים בתרומות ומעשרות

4. לגבי ענפי לימון שמפריעים לסוכה. אם הלימונים ראויים קצת לאכילה מותר לקטוף אותם והם קדושים בקדושת שביעית ואין צורך לעשר אותם.