פירות וירקות שאינם ידועים

השאלה: שלום! לאחרונה התחלתי לעבוד במחקר חקלאי במכון וולקני במסגרת דוקטורט. במחלקה שבה אני עובד, מדי כמה ימים מביאים החוקרים מפירות מחקרם לחלוקה לעובדים. אבטיחים, ענבים בזיליקום ועוד ועוד. מן הסתם חלק מהחוקרים אינם מודעים ואינם מקפידים על המצוות התלויות בארץ (כלאיים, שמיטה, מעשרות, ערלה). שאלתי היא, לעשרת את התוצרת שאני לוקח אין לי בעיה. אך האם צריך לחשוש לכלאיים שיאסרות את התוצרת? האם יש לחשוש לגידולים שגודלו בשמיטה בדרכים האסורות? והאם ישנם חששות נוספים שעלי לשים לב אליהם, או כיצד ניתן לפתור אותם? תודה, יוסי

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"א חשון תשפ"ב 13:58

שלום וברכה

בהצלחה בדוקטורט !

בהחלט יש לחשוש לערלה ולשביעית.

תרומות ומעשרות אפשר להפריש מספק ללא ברכה. לגבי ערלה, צריך לדעת ולברר במה מדובר .

לגבי כלאים, חוץ מכלאי הכרם, כל שאר הפירות והירקות מותרים באכילה.

בברכה

מוטי שומרון