פירות שביעית שמשווקים באמצעות אוצר בית דין לאחר זמן הביעור. האם על הצרכן להפקיר את הפירות שקנה?

השאלה:

שאלתי נוגעת לפירות שביעית שמשווקים באמצעות אוצר בית דין לאחר זמן הביעור. האם על הצרכן להפקיר את הפירות שקנה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ז טבת תשפ"ג 10:20

שלום

פירות שאדם שזכה בהם קודם הביעור ונמצאים ברשותו , והגיע זמן הביעור חייב להפקיר .

אך פירות שהיו ברשות הבית דין בזמן הביעור, עדיין הם הפקר , ומופרים ועומדים בזמן הביעור . ולכן לאחר מכן הזוכה בהם לא צריך שוב לבער ולהפקיר.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי