קדושת שביעית ברוזמרין

השאלה: בע"ה שואל בעקבות מה שראיתי בתשובות קודמות. שיח הרוזמרין בגינתו לא ניטע למאכל ואיננו משתמשים למאכל. הוא צמח נוי/בשמים. אשתי נהגה בשנים קודמות לחלוט ממנו עלי רוזמרין לחפיפת שיער (שיש סוברים שמועיל לחיזוקו). האם יש בשיח זה קדושת שביעית ומותר או קדוש הוא ואסור. אם יש ספק בדבר נחמיר. תודה אבישי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ו חשון תשפ"ב 11:56

בס"ד טו מרחשוון תשפ"ב

שלום וברכת ד'

אנחנו נוקטים להחמיר בצמחי ריח שיש בהם קדשה, ועל כן ברוזמרין יש קדושת שביעית. כפי הנכתב במכתב אתם מגדלים אותו גם לבשמים, על כן יש לו קדושת שביעית.

אמנם מתי מתחילים להחשיב את הצמח כקדוש בקדושת שביעית, הדבר לא ברור והגר"מ אליהו זצ"ל הורה שהשלב הוא משיצאו ענפים חדשים, לכאורה זה ממש בימים אלו מתחילה קדושת שביעית ברוזמרין.