קומפוסט בשמיטה

השאלה: שלום. אני גרה בירושלים ואני אוספת את כל האשפה האורגנית שלי בדלי ופעם בשבוע שמה אותה בקומפוסט של עמק הצבאים. בראש השנה שאלתי חבר דתי והוא אמר לי שאין בעיה שאמשיך לעשות כל בשנת שמיטה. היום הלכתי לשאול בעמק הצבאים מה הם עושים עם הקומפוסט והם אמרו שיש להם משתלה קטנה. אז אני מבינה שלא נכון להמשיך להביא את הקומפוסט לשם. השאלה היא האם אפשר להשתמש בקומפוסט בשנת שמיטה ואם כן לאן לקחת את הדלי. תודה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ב' חשון תשפ"ב 14:09

מותר להוסיף חומר אורגני לערימת קומפוסט קימת בשמיטה, אך אסור להשתמש בקומפוסט לדישון בשמיטה. תמצאי מקום שבו אין משתמשים בקומפוסט לדישון בשמיטה. יש בירושלים כ 60 גינות קהילתיות .