קטיף אבוקדו

השאלה: יש לנו עץ אבוקדו שמניב הרבה פירות ב"ה. הפירות מבשילים כמה שבועות אחרי הקטיף. בדרך כלל אנחנו קוטפים כמות גדולה של פירות ואוכלים אותם במשך כמה שבועות. האם השנה מותר לנו לקטוף כמות גדולה של פירות שביעית- כמו בכל שנה? או שצריך לקטוף כל פעם כמות קטנה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ג אדר תשפ"ג 23:15

בס"ד

שלום וברכה

השנה אסור לקטוף כדרך הבוצרים, ולכן אסור לבצור כפי שהבוצרים עושים כל שנה. על כן נראה שגם בנידון דידן אסור לקטוף כבכול שנה אלא מזון ג' סעודות, שבימינו אפשר לתרגם שזו כמות שבועית לכל בני הבית.