קטיף זיתים בשמיטה האם קדוש בקדושת שביעית

השאלה: שלום וברכה נשאלתי ע"י השכן שלי שגר במושב ויש לו דונם של זיתים. הוא קוטף אותם לפני כסלו .ומהיבול עושה שמן זית משתמש בחלק ומוכר את השאר . הוא שואל מה האפשריות שלו לגבי שנה הבאה בשנת השמיטה בד'כ הוא ובניו קוטפים את הזיתים ? תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ב תמוז תשפ"א 11:44

שלום

 היבול שיקטף התחילת תשפ"ב הוא עבול שנה שישית(הפירות חנטו בשנה השישית תשפ"א) וניתן לקטוף כרגיל ולמכור והפירות טבל ויש להפריש תרו"מ (שנה שישית)

היבול שיהיה התחילת תשפ"ג  הוא יהיה קדוש בקדושת שביעית , ואין עליהם חיוב תרו"מ.

הבעלים צריכים להפקיר את הפירות דהינו לאפשר לכל מי שחפץ לבוא וליטול אותם. בודאי שאף הבעלים יכול לכטוף לצרכיו הפרטיים (אבל אינו יכול לקטוף  הכל ולמכור) .

הכמות שמותר לקטוף הוא ככמות השימוש הפרטי לשנה אחת .

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי