קטיף תיירותי

השאלה:

האם יש בעיה בביקור במשק של קטיף תיירותי של תותים ואננס גם מבחינת חול המועד פסח וגם מבחינת שנת השמיטה. אני שואל אודות משק 77 במושב תקומה: https://mesheq77.co.il/%D7%A7%D7%98%D7%99%D7%-A3%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%99/ בתודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ז ניסן תשפ"ב 10:28

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לעשות קטיף תיירותי בחוה"מ אם הקטיף לצורך אכילה בחול המועד. ככל קטיף שקוטפים לאוכל נפש.

לגבי שנת השמיטה יש לדעת ולברר האם בעל המשק אמנם שמר שמיטה כהלכה ועל פי הוראת רבנים שיודעים בענייני שביעית. בין אם שמר על פי היתר מכירה או לא, בכל דבר צריך בדיקה. אמנם בד"כ אין אנו פוסקים שמור ונעבד, דהיינו אדם שעשה פעולות בכרם או שדה לא אוסר את הפרי עצמו, אבל אנחנו לא צריכים לסייע לו בידים שיתנהג שלא כהלכה.

לא הצלחתי להכנס לקישור שנשלח אלי, כך שאינני יכול לעשות ספציפית.

מועדים לשמחה