קליפות מלפפון

השאלה: שלום לרב, הפסיקה המקובלת היא להקל במעט שאריות ירק או רוטב שמיטה בצלחת או בסיר כשאין דרך להקפיד עליהם לאדם שלב על ממונו. ולעומת זאת להחמיר בקליפות של מלפפונים. אשמח אם הרב יסביר את החילוק שהרי שניהם ראויים לאכילה מצד עצמם והדרך בפועל לזורקם ולא להקפיד עליהם. מדוע שלא נקל גם בקליפות מלפפון?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ז תשרי תשפ"ב 14:05

בס"ד

שלום וברכה

אמנם מי שקולף מלפפונים במקלף דק רוב האנשים זורקים והרי זה קניבת בעלי בתים שאין בהם קדושת שביעית. אבל כיוון שיש רבים שקולפים בסכין וכדו' ואז זה הרבה יותר מלפפון, לכן במקרים כאלו יש לשמור קדושת שביעית.