2 שאלות שהן אחת לקראת השמיטה

השאלה:

א.שתיל עץ פרי שהיה שתול זמן רב לפני טו באב נעקר בטעות לאחר טו באב והונח במקומו למס' שניות ולאחר מכן נשתל שוב:

1. האם היה מותר לשתלו?

2. מה הדין לבי ערלה ?

ב. שיחי נוי ( לא פרחים ) שהושרשו בתוך תבנית השתלה והתבנית מונחת בתוך גיגית וחיים כך למעלה משנתיים (בחוץ) בהשקיה תמידית. לפני טו באב לא הספקתי לשתלם באדמה רק הוצאתי את התבנית לשבת על הקרקע ויש מגע בין השורשים לקרקע + המשך השקיה.

1.האם דין שיחי נוי כעצי סרק ?

2.האם לאחר יצירת המגע בין השורשים לקרקע ניתן לשותלם לכתחילה/ בדיעבד בשבוע זה(פר' ניצבים) ?

משה

התשובה

הרב דוד אייגנר | אלול תשע"ד

שלום וברכה,

א. עקירה זמנית אינה נחשבת לעקירה, ולכן מותר לשותלו ומספר שנות הערלה ממשיך, ואין צורך לספור מחדש.

ב. עצי סרק שנתונים בגוש אדמה ניתן לשתול עד ערב ראש השנה, כך שאפשר בהחלט לכתחילה לשותלם בזמן זה.

בברכת התורה והארץ,

דוד