אדניות שמונחות על מגשים לא מנוקבים על סורגים בקומה רביעית

השאלה:

אדניות שמונחות על מגשים לא מנוקבים על סורגים מעבר לחלון הבית בקומה רביעית, האם מותר להוריד מהן ענפים? האם יש הבדל אם ההורדה נעשית כדי שהצמח יגדל יותר יפה או אם היא נעשית היות והגדילה מפריעה לסגירת החלון?

התשובה

הרב אברהם סוחובולסקי | שבט תשע"ה

בס"ד

שלום,

אדנית זו אפילו שהיא נחשבת עציץ לא נקוב, הואיל והיא תחת כיפת השמים, ולא במקום מקורה, חלים עליה דיני שביעית.

לכן אין להוריד ממנה ענפים לצורך הצמחה, אך לצורך אחר כסגירת החלון מותר . אך צריך לעשות זאת בצורה שניכר שהוא לצורך זה בלבד , דהינו להוריד רק הענפים המפריעים ולא לגזום את כל הצדדים של הצמח.

בברכה,

אברהם סוחובולסקי