בקבוק יין מאוצר בית דין

השאלה:

שלום לרב, ברשותנו בקבוק יין מאוצר בית דין מהשמיטה הקודמת. לא עשינו ביעור שביעית בו. אני יודע שהוא אסור בשתיה ובהנאה. אך מה עלי לעשות ביין הזה - לשתות אסור, ולזרוק גם כן אסור שהרי מדובר בקדושת שביעית.

התשובה

הרב נתנאל אוירבך | חשוון תשע"ה
יש להבחין בין ב' מצבים:
א. במידה והיו היינות אצלך לפני הביעור של השנה השמינית, ולא ביערת אותם - יש לבערם כעת ע"י הפקר, ולתת לאחרים ולא להינות מהם.
ב. במידה והיינות הגיעו אליך לאחר הביעור (לאחר פסח של השנה השמינית הקודמת) - יש להקל ולהפקירם עתה, ולאחר ההפקר מותר לך לזכות בהם להנאתך.