גינה של בית משותף בשביעית

השאלה:

כיצד יש לנהוג בשביעית בגינה של בית משותף, שחלק מדייריו אינם שומרי מצוות?

התשובה

הרב יואל פרידמן | תשרי תשע"ה

בהעסקת גנן בשביעית לדעת חלק מהפוסקים עלולים כל דיירי הבניין לבטל מצוות עשה של 'ושבתה הארץ שבת לה''. עוד יש אומרים שבתשלום למיסי וועד הבית אשר כולל גם תשלום לתחזוקת הגינה יש משום סיוע לעוברי עברה. לכן כדאי לפנות לוועד הבית לפני שנת השמיטה, ולשכנעו בדרכי נועם שניתן להחזיק גינה יפה בשמיטה אם נערכים לכך לפני השמיטה ועושים אז את כל הפעולות האפשריות. בשנת השמיטה עצמה יעשו רק פעולות תחזוקה וידחו את פעולות הפיתוח כגון זריעה ושתילה לאחר שנת השמיטה ('קטיף שביעית', עמ' 221, הערה 4).