השקיית עציצים בבית

השאלה:

שלום רב!בענייני שמיטה.ברצוני לדעת,יש לי שני עציצים שדרך השקייתם היא ב הטבעה בדלי מים עד שיוצאות בועות האויר.(השקיה בדרך רגילה לא מצליחה בצמחים אלו)אחד נמצא בבית, אחד נמצא ע ג צלחת במרפסת בחוץ (קומה 3).האם אפשר להשקות אותם כדרכם? האם יש בעיה לנתק אותם מהצלחת?כמו כן- האם עציצים שבתוך הבית, יש בעיה של שמיטה?אשמח לתשובתכם המהירה.(לפני שהצמחים ינבלו....)בברכה.

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | חשוון תשע"ה

לגבי עציצים שנמצאים בתוך בית אפשר לשתול בהם ולהשקותם בשביעית איך שאת רגילה. לגבי העציץ במרפסת אם העציץ עם תקרה מעליו הוא נחשב במרפסת כמו בבית, אם אין מעליו תקרה צריך להשקותו בכמות הנצרכת למחיתו אבל לא בהטבעה בדלי מים