טיפול בעציץ בשמיטה

השאלה:

בעניין טיפול בעציץ בשמיטה:

א. בערב השמיטה שתלתי צמח נוי עם גזע קטן. שמתי לב שהגזע נפל קצת וכעת הוא נטוי הצידה. האם מותר לי ליישר אותו ולהדק את האדמה מעליו?

ב. האם מותר להעביר עציץ לא נקוב מחוץ לבית אל תוך הבית? ומה על עציץ נקוב? האם אני יכול להניח אותו על צלחת קטנה ובכך לפתור את הבעיה? תודה רבה.

התשובה

הרב נתנאל אוירבך | חשוון תשע"ה
ראשית, תודה על פנייתך.
א. לגבי השאלה הראשונה, אודות צמח נוי שנטה ורצונך להחזירו למקומו ולהדק האדמה סביבו - מותר הדבר. (החשש הוא שמא הצמח ימות בצורה כזו, וממילא נחשב הדבר בגדר 'לאוקמי').
ב. הכנסת עציץ נקוב / לא נקוב מהחוץ לבית - אין בעיה להכניס עציצים מכל סוג, נקוב ואינו נקוב, לתוך הבית, ואף להניחם ע"ג רצפת הבית. כל הדיון יהיה במקרה ההפוך, בו מוציאים את העציץ מהבית לחוץ.