לימונים שקיבלתי מגינה פרטית בשביעית

השאלה:

שלום רב,קיבלתי השבוע במתנה לימונים מהגינה הפרטית של בן משפחה. האם מותר להשתמש בהם? מה ההלכה בהתייחס לשנת השמיטה? אשמח לתשובה ברורה וקצרה אך להסבר מפורט.תודה רבה וחג חנוכה שמח

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | שבט תשע"ה

מותר להשתמש בהם לאכילה ומיץ אבל לשמור בהם קדושת שביעית וכן להפריש מהם בלא ברכה לפי שנה ששית.

הסבר:

א. לא ברור מתי הלימונים האלו חנטו האם לפני ר"ש של שביעית או אחרי.

ב. ספק נוסף האם בלימון הולכים אחר חנטה כשאר אילנות או אחר לקיטה כאתרוג.

ג. ולכן הצעתי היא לנקוט בהם את שתי החומרות. את התרומות להניח בשקית ולתת להרקב (יחסית הרבה זמן בגלל הצד של קדושת שביעית), והשאר לאכול אחר ההפרשה בקדושת שביעית.

בברכה, יעקב