פח שביעית לאיסוף זבל אורגני

השאלה:

יש רשויות אשר מחלקות את הזבל בעירן לאורגני וסינטטי לשם שימוש באורגני לקומפוסט. האם בשביעית הבאה עלינו לטובה, מותר יהיה לרוקן את פח שביעית לאורגני או שצריך לתת לו להרקב לפני שמניחים אותו באורגני?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

בשאריות המונחות בפח שביעית ישנן שאריות הקדושות עדיין בק"ש כמו קליפות וכד' הראויות למאכל בהמה. אולם נראה שמן הזמן שהוא מונח בבית בפח עד לטיפול בו באתר לזבל אורגאני הוא נרקב בעצמו ופקעה ממנו קדושת שביעית, ולכן אין בהנחתו בפח האורגני פגיעה בקדושתו ומותר להשתמש בו אחר שפקעה קדושתו לעשיית קומפוסט.