קדושת שביעית בשיחי תבלין כשהשיח משתמש רק למטרת נוי

השאלה:

שלום, אני יודע שבעיקרון יש לתבלינים קדושת שביעית. שאלתי היא לגבי שיחי תבלין כשהשיח משתמש רק למטרת נוי ואינני משתמש בו לצורך תבלינים (ולדעתי, רוב תושבי הישוב איפה שאני גר גם משתמשים באותם שיחים רק לצורכי נוי). האם יש לגזם של אותם שיחים קדושת שביעית (ויש צורך לשים אותו גזם בנפרד משאר הגזם של שיחים אחרים)?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | שבט תשע"ה

ב"ה

שלום וברכה,

לתבלינים שדרך בני אדם להשתמש בהם ככאלו - אין משמעות לכוונת הגידול, וצריך לנהוג בגזם קדושת שביעית. כשהמשמעות שלא לזרוק אותו לאשפה עם פסולת מאוסה. אך אפשר לשים אותו באדמה באופן עד שהוא לא יהיה ראוי למאכל אדם.

בברכת התורה והארץ,

אהוד אחיטוב