קומפוסט משאריות מזון בשמיטה

השאלה:

אנו נוהגים לזרוק שאריות מזון בפח אורגני (קומפוסט). בשנת השמיטה יש לנו בנפרד שקית נפרדת לפח של קדושת שביעית.

שאלתי הינה האם ניתן לזרוק את השקית לפח האורגני?

תודה ויום טובשני

התשובה

הרב נתנאל אוירבך | שבט תשע"ה

שלום וברכה,

אשפה אורגנית בקדושת שביעית - את השאריות היומיות יש לצבור בתוך נייר ולהניח במיכל. כך לעשות עם השאריות של היום הבא וכן הלאה.

ציינתי בדבריי, לעטוף את הפסולת עם נייר, אך ניתן גם עם השקית כפי ששאלת, אך בצורה כזו זה פוגע בקומפוסט שאמור כל המצוי בו להתכלות (אא"כ מדובר על שקית מתכלה).

יש להעיר עוד על מטרת הקומפוסט -  לא ניתן לדשן את האדמה בשנה הזו, אלא יש לצבור את כל השאריות כנ"ל, ורק שנה הבאה לדשן את האדמה.

בברכה,

נתנאל