שאלות לגבי עצי הפרי שבחצר הביתית

השאלה:

שלום לכבוד הרב.

בחצר של ביתנו מספר עצי פרי (לימון, קלמנטינה, חושחש ומנגו), החצר מגודרת וישנו שער.

רציתי לשאול את כת ר מספר שאלות על דין הפקרת פירות שביעית:

1. האם הפירות הללו עדיין פירות שישית, ואם כן עד מתי?

2. בהנחה שהפירות פירות שישית, האם צריך להפקיר את הפירות כעת (לתלות שלט)?

3. האם בשנה השמינית כשהפירות יהיו פירות שביעית עדיין צריך להפקיר את הפירות ולאפשר כניסה לחצר?

4. היות ובעבר נכנסו לנו לחצר וגנבו כסא פלסטיק, מעדר וכד', וילדי הקטנים משחקים בחצר, אודה לרב אם יסייע לי לנסח את השלט המתיר כניסה לחצר אך מגביל שעות, מונע גניבות ופגיעה ברכוש שאינו פירות שביעית בחצר?

תודה רבה לכבוד הרב, ישראל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | שבט תשע"ה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. הפירות המוזכרים עדיין אין בהם קדושת שביעית, כל הפירות שיגדלו לאחר השלכת והחנטה הבאה יהיו קדושים בקדושת שביעית. לעומת זאת בלימון שאין שלכת יהיו לימונים קדושים החל מחודש אייר תשע"ה.

ב. אין צורך כעת להפקיר.

ג. יש להפקיר ולאפשר לכל המעוניין לקחת. אפשר להגביל לשעות.

ד. השלט יכול לכלול שהפירות הפקר, אבל העץ איננו הפקר, נא לשמור על העצים, וכמו כן הכניסה בשעות ...... בלבד.

בברכת התורה והארץ,